Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

The Selecter

  • Eve

    ZA 07.02 THE SELECTER (B)

    (C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

    The Selecter was eind jaren ?70 en begin jaren ?80 één van de vooraanstaande skabands van de Two Tone beweging. Ze scoorden een monsterhit met On My Radio. Vorig jaar stonden ze nog op het podium van Glastonburry en Reggae Sunsplash. In 2004, op de eerste zaterdag van februari staan ze in Nighttown.

    The Selecter ontstaat begin 1979 wanneer Jerry Dammers van The Specials het Two Tone label start. Two Tone werd het label van The Specials, Madness, The Beat èn The Selecter . Het zorgde eind jaren ?70 en begin jaren ?80 voor een grote skahype.

    The Selecter met zangeres Pauline Black scoorde grote hits met o.a. On My Radio, Missing Words en Three Minute Hero. Op het hoogtepunt van hun populariteit besluit de band uit elkaar te gaan. Tien jaar later, in 1991, wordt de band mét Pauline Black weer samengebracht. Dat bleek een verstandige beslissing gezien het succes van hun concerten en hun uitstekende live-reputatie. De hernieuwde aandacht voor de band ontstaat in 1997 wanneer de band het voorprogramma verzorgt van No Doubt, die aangeven dat The Selecter van grote invloed was op hun muziek.

    ZA 07.02 The Selecter

    Zaal open 20.00 uur

    Aanvang 21.00 uur

    EUR 12,- excl. lidmaatschap en voorverkoopkosten.

    Voorverkoop bij Ticket Service, Plato en Sounds in Rotterdam

    www.nighttown.nl

  • Bart Mijnster

    Ja en zie ze de dag ervoor in Breda!!!!!!! voor maar >> 9,00 << Euro in de Mezz.

    (www.mezz.nl). Ben erbij. Tapharheelj doet het voorprogramma.